Відзначаємо День усиновлення

В останній день вересня Україна відзначає День усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке не випадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і насамперед для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Саме 30 вересня 2022 року викладачі і студенти кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності до Дня усиновлення мали можливість поспілкуватися з фахівчинею Сумського міського центру соціальних служб Альоною Миколаївною МОРОЗ.

clipboard_image_faf3878eaa01d1e9.jpg      clipboard_image_c110b0bc63c682a0.jpg     clipboard_image_4831d44c2ed7a1d8.jpg

Обговорювали проблему усиновлення та інші форми сімейного виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Говорили про те, хто може або не може всиновити / вдочерити дитину в Україні, що для цього необхідно та які права й обов’язки мають всиновлювачі. Розглядали конкретні практичні кейси з досвіду роботи соціальних працівників Сумського міського ЦСС з усиновлювачами, опікунами, прийомними батьками, батьками-вихователями ДБСТ, зто прийняв до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідних батьків та свої родини.

Колектив кафедри СРіМСКД висловлює вдячність колегам-практикам за той цінний фаховий досвід, яким вони залюбки діляться зі студентством, долучаючись таким чином до їхнього професійного становлення.