Навчання волонтерок кафедри

Особливість волонтерського руху полягає в тому, що численною його групою є студентська молодь. Зокрема, участь студентства кафедри соціальної роботи і менеджменту СКД у ​​волонтерському русі дає їм можливість зробити особистий внесок у вирішення соціальних проблем, випробувати свої можливості, беручи участь в проєктах і програмах соціальної спрямованості.

Утім, волонтерство – це не лише допомога, але й навчання. Тому, отримавши таку нагоду, 21-22 вересня 2022 року – студентки ІІІ курсу спеціальності 231 Соціальна робота (за скороченим терміном навчання) Крістіна АНДРУХОВА та Аліна ЛІСЯНА за сприяння ГО «Ліга сучасних жінок» (функціонує на базі кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності) взяли участь у «Воркшопі із втілення програми зі зміни соціальних норм щодо запобігання домашньому насильству в українських громадах».

  navchannya_volonterok.jpg                    308656137_1238539543385807_8122724847131013600_n.jpg

Упродовж двох днів в онлайн-форматі команда наших волонтерок опановувала необхідні інструменти і концепції для запобігання домашньому насильству, а також розробляла попередні стратегії і плани дій для своїх громад.

Захід проводився в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству, що здійснюється за підтримки урядів British Embassy Kyiv  та Embassy of Canada to Ukraine.

Дякуємо ГО «Ліга сучасних жінок» і нашим волонтеркам за наполегливі кроки до спільного безпечного майбутнього!