ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади»

9 червня 2022 року на базі кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності в дистанційному режимі відбулася ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади».
 
Основними тематичними напрямами конференції були:
1. Теоретико-методологічні засади соціальної підтримки сім’ї та дитини у сучасних умовах.
2. Технології соціально-педагогічної, психологічної і корекційної підтримки сім’ї та дитини: вітчизняний і зарубіжний досвід.
3. Теоретичні та практичні аспекти менеджменту соціокультурної діяльності у сфері надання соціальних послуг сім’ї та дитині.
4. Гендерний підхід у питаннях соціальної підтримки і соціально-правового захисту сім’ї та дитини.
5. Підготовка фахівців соціальної та соціокультурної сфери до соціальної підтримки сім’ї та дитини.
6. Актуальні питання соціальної підтримки сім'ї та дитини в умовах соціальних криз.
 
konferenciya_1.png   konferenciya_2.png   konferenciya_3.png   konferenciya_4.png 
 
 
З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректор з науково-педагогічної (наукової) роботи Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, доктор економічних наук, професор Кудріна Ольга Юріївна; заступник директора з наукової роботи Навчально-наукового інституту педагогіки і психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат філософських наук, доцент Вертель Антон Вікторович; завідувач кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат педагогічних наук, доцент Поляничко Анжела Олександрівна.
 
konferenciya_9.png   konferenciya_10.png   konferenciya_11.png   konferenciya_12.png
 
Надалі конференція продовжила свою роботу у форматі виголошення наукових доповідей, панельних дискусій та обміну практичним досвідом роботи в соціальній і соціокультурній сферах. 
 
До заходу долучилися понад сто п’ятдесят учасників, зокрема фахівці соціальної сфери (Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА, Служба у справах дітей Сумської ОДА, Сумський обласний ЦСС) і громадського сектору (ГО «Ліга сучасних жінок»), науковці і здобувачі освіти з різних закладів вищої освіти України. Серед них: Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (кафедра педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту); Київський університет імені Бориса Грінченка (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи); Національний університет «Чернігівська політехніка» (кафедра соціальної роботи); Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя (кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи); Черкаський державний технологічний університет (кафедра соціального забезпечення); Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди (кафедра соціальної роботи і соціальної педагогіки); Криворізький державний педагогічний університет (кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи).
 
konferenciya_5.png   konferenciya_6.png   konferenciya_7.png   konferenciya_8.png
 
Цікаві дискусії, обмін практичним досвідом і згуртованість усіх учасників та учасниць стала особливістю проведення даної конференції. Організатори заходу щиро дякують усім учасникам та учасницям за роботу у конференції та сподіваються, що наступна конференція відбудеться після Перемоги у форматі живого спілкування.
 
За результатами роботи конференції буде видано збірник тез доповідей.