Зустріч студентів з відповідальним секретарем приймальної комісії

19 квітня 2022 р. у Навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбулась Zoom-зустріч з обговорення актуальних питань вступної кампанії – 2022 за участі директора ННІПП Кондратюк С.М. та заступника з навчальної роботи Колишкіної А.П., відповідального секретаря приймальної комісії СумДПУ імені А.С. Макаренка Іонової І.М. та його заступника Михайличенко І.В., завідувачів кафедр і викладачів інституту, студентів 4 курсу денної і заочної форм навчання, а також випускників минулих років, які наразі є потенційними вступниками до магістратури.

clipboard_image_213b80e865e6ba86.jpg   clipboard_image_cbe92b4aae9445d3.jpg        

Відповідальним секретарем приймальної комісії Іоновою І.М. було зазначено, що воєнні дії на території нашої держави зумовили певні обмеження та умови, на які не можна не зважати під час організації і проведення у 2022 році вступної кампанії. Так, цього року неможливим є проведення традиційних ЗНО для вступників на ОР Бакалавр, а також ЄВІ та ЄФВВ для вступників на ОР Магістр.

З огляду на зазначене, МОН України заплановано проведення тестування, зокрема: національного мультипредметного тесту (НМТ) – для вступу для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця); магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК) – для вступу до магістратури на окремі спеціальності.

Також було зауважено, що одним із критеріїв вступу буде також мотиваційний лист, запроваджений ще у 2020 році. Він матиме різну вагу для вступників на бюджет і контракт. Так, для вступу на бюджет його буде застосовано лише для рейтингування вступників з однаковим конкурсним балом, а для вступу на контракт він може бути основою для рейтингування вступників.

Таким чином, під час зустрічі майбутні бакалаври та випускники ННІПП отримали всю необхідну інформацію щодо цьогорічних умов вступу до магістратури. Вони мали можливість поставити фахівцям приймальної комісії питання й отримати на них вичерпні відповіді.